fredag 19 februari 2010

konsten att dammsuga

innan man får barn och dammsuger varje dag och bara huuuur svårt kan det vaaaaa att bara fortsätta och leva sitt liv som förut fast med barn liksom? så kan det vara svårt att föreställa sig att man inom en inte allt för överskådlig framtid ska finna sig själv kasta lystna blickar på dammsugaren men inse att:

1. Barnet är vaket. och härjar runt på golvet med hela sitt entourage bestående av Brio-taxen, hela Noaks ark, diverse mjuka djur i glada färger och många, många fler. man får strategiskt skjuva runt filtar och djur och barn. i dammet. och det blir en soppa av damm och slangar och djur och barn. och man ger upp.
2. Barnet är vaket. men vill inte alls städa. inte. alls. Barnet vill bli underhållet. och då räknas inte att sitta själv på golvet och titta på när morsan städar. tydligen. man ger upp. och går och gör roliga grimaser i spegeln i stället.
2. lugn och ro, Barnet sover! men vill man verkligen riskera att väcka det med oljudet från dammsugaren? vill man verkligen? så man ger upp. också gömmer man dammtussarna under en leksak eller så. eller ser bara till att kisa tills det blir mörkt.

andra kreativa tips mottages tacksamt.

Inga kommentarer: