onsdag 20 februari 2013

somliga straffar Gud med detsamma?

byter blöja på bebisen i soffan. till saken hör att just min unge mest troligt är den sötaste ungen man kan byta en blöja på (det kanske inte är helt vetenskapligt bevisat, men mycket pekar mot att det är just så), konstant med ett smajl mellan de där otroligt socka sinderna. ungen älskar att ha rumpan bar, helt enkelt. man skulle kanske kunna tro att jag vant mig vid att titta på den där störtsöta, skrattande bebisen med tanke på att varje gång jag byter en blöja är det samma som hyfsat jätteofta, men icke. blir lika betagen av bebisens förträfflighet varje gång. vi gullar, bebisen skrattar så den kiknar och jag tindrar. ungefär så brukar det gå till. plus att jag springer/sträcker mig efter valfri kamera och bara *klick klick klick* för jag kan inte låta bli att föreviga exakt hur mest sötast bebisen är. och idag var alltså inget undantag.

*klick klick klick*

"gah! så söt! jag kan inte leva med mig själv om jag inte delar med mig av det här fulländade exemplar av människa på *insert valfritt socialt medie*. ok, bebis. vänta lite, mamma måste bara instagramma den här bilden lite snabbt."

*sätter mig ned i soffan och fipplar med iPhonen*

bebisen kunde dock inte bry sig mindre just då. den har just upptäckt att treåringens låda med samlat krafs ligger bredvid i soffan. samlat krafs = samma värde som skatt på havets botten för en bebis. samt treåring. treåringen hade dock på morgonen innan föris högtidligt förklarat vilket av krafset bebisen fick leka med (en grej, minns inte vilken) och vilket av krafset bebisen ABSOLUT INTE fick leka med (allt annat). men nu låg bebisen alltså mitt bland krafset. BADADE i krafset. och stoppade allt i munnen. samtidigt. utan att den ömma modern ingrep annat än för att torka av det stackars krafs som blev mest neddreglat/-kräkt, givetvis utan att släppa iPhonen med blicken. ja, ni kanske kan se det framför er, skolexempel på mycket engagerad mor av sin tid?

"hmmm, nu ska vi se. hämta bild. tjoff på med filter. gah, GÖLLIGT! så där. trycka på "dela-knappen" och... klart! då ska vi se. var lade jag nu den där bajsblöjan...?"

*sniff sniff sniff*

"jaha. där. under min rumpa."

resultat: ett linne med bebisbajs på, blandat småkrafs med bebisdregel på samt en styck instagram-bild med sjukt gullig bebis på.

4 kommentarer:

Emma sa...

Men den där gölliga lilla ongen. Oemotståndlig. Bajs lite här och var, vad gör det när man får innehållet på bilden...?!

Mormor sa...

Med risk för att bli tjatig men jag bara LÄNGTAR och LÄNGTAR ännu mer efter båda göllungarna!!! Önskedrömmen är att snart säga upp mig och flytta till Skåne.

Sara sa...

Jag kommer in till dig då och då och beundrar dina bilder. Får man fråga vad du använder för kamera? Vår digitalkamera har precis gått sönder och med en knodd i magen börjar det bli dags att inhandla en ny kamera *tänker system*. Jag vill fota lika fint som du (okej, talangen kanske inte riktigt finns där hos mig, men om jag åtminstone har hårdvaran så kanske det kan bli bra ändå). Tusen tack

fiaelia sa...

Sara: just den där bilden är faktiskt tagen med iPhonen (redigerad i någon fotoapp och med filter i Instagram), men storkameran är en Canon EOS 600D. Ingen fancy smancy, men det duger hemskt bra åt mig! Däremot skulle jag gärna önska mig fler flådiga objektiv. Nu är jag ingalunda någon proffsfotograf, men tror mitt tips blir att inte gå all in på det dyraste kamerahuset (det skiljer liksom inte så mycket om man inte är väldigt insatt i tekniken), utan istället se om man kan lägga pengarna på att hitta ett kit med riktigt bra objektiv eller hus och objektiv separat. Som hemmafotare skulle jag nog rekommendera ett bra allroundzoomobjektiv (som man kan använda till det mesta) och kanske ett fast 50 mm (med Canons 50/1,4 tycker jag man får mycket för pengarna), som jag tycker är finfint att fotografera porträtt med.

Kul med knodden, klart den ska fotograferas!