onsdag 15 juni 2011

en rookiemamma BEHÖVER er! (del tvåhundrafjorton)

igår tog vi tjuren vid hornen, cyklarna vid styret - vi drog och provkörde trehjulingar, efter flera veckors intensivt googlande. och nu kan man säga att det pågår ett mindre krig här hemma mellan lägren: snygg trehjuling i metall och: sketaful trehjuling i plast.

de snygga i metall är just snygga i metall. de första klassiska vi provade (Crescent Bambo och en vit på leksaksbutiken) var dock alldeles för stora för modellen mindre snart-två-åring, men vi hittade en lätt, sportig sak i aluminium med räserhjul som var lättcyklad (Giant). men då hade den inget flak, utan ståbräda bak. de fula i plast (vi testkörde Kettler) har däremot såväl flak som styrstänger och frihjul. styrstång och frihjul är onekligen praktiskt innan ungen själv kan trampa, men ändå ABSOLUT ska cykla med på hundpromenader eller liknande. men de är i plast. och asfula. och i plast (nämnde jag det?).

i helgen är det födelsedag. då måste det vara fred och finnas trehjuling i stort paket vid sängen.

så, har vi några trehjulingserfarenheter där ute. GE MIG! snälla?

7 kommentarer:

Frida sa...

hmm, vi köpte snygga i metall. var apjobbigt i början när de inte kunde cykla själva. sen fina och stabila. om du vill kunna använda nu: köp plast med styrstång och blunda för fulheten.

Annelie sa...

Dottern fick en Winther på två årsdagen. Det är fortfarande trögt för henne att cykla på den (snart tre år, även lite lathet bakom det). Det vi har gjort är att ha en sopkvast (piasava modell) på flaket för att putta på fart och bespara våra ryggar. Hon trampar då med eftersom tramparna inte är stilla (de kan inte bara åka med!) och fattar galoppen.

http://www.br-leksaker.se/kategorier/utomhuslek/tr%C3%A4dg%C3%A5rd/trehjulingar/winther%20trehjuling.aspx?id=857161

Helena sa...

Min dotter har en Sjösala trehjuling de heter SUS, DUS mm i glada färger - som karameller!

fiaelia sa...

Frida: gah! de är ju onekligen småbnsvänliga, men varför gör de dem inte i plåt? VARFÖR?

Annelie: har hört att Winther ska vara bland de bästa, men vi hittade ingen sån när vi provkörde. risken är ju dock stor att den är för stor då Ungen inte var i närheten av att nå varken mark eller trampor på någon av plåtcyklarna tyvärr... men smart med kvasten!

Helena: de fanns inte heller på någon av de cykelaffärer vi provkörde i, men de är verkligen fina, klassiska i plåt. får titta på fler märken och se om det finns någon som är mindre. för misstänker att man kan göra kvasttricket på dem också!

Anonym sa...

Vår dotter fick en i påskas av sin morfar. Jättefin klassisk i plåt, med flak! Dessutom höj och sänkbar sadel (och kanske styret också?). Den lilla ägarinnan är 2 år och 4 månader och ganska nätt i konstruktionen, men hon når ner till tramporna! Att hon är lite för lat för att trampa är en annan historia... Men till det väsentliga, morfar hade köpt den på ICA Maxi av alla ställen. Lite otippat, men en kanonbra trehjuling!

Lisa K

P-M sa...

Fia - Din son har inte en utbildning i smak och stil..... Köp en ful och gör den fin så som du gjorde med den vackra stolen!!! Men då får du nog köpa en racer med bockstyren så att han kan få den till sin 30årsdag!
kram
Pudelmamman

Anna sa...

Winther har vi.
köpt beg.
prima.
min erfarenhet av trehjulingscyklande små mänskor är dock att dom inte tar sig någonstans.
jag har aldrig sett ett barn cykla kilometer på en trehjuling (tänk dig själv!!)
dom är till för att rulla på gatan framför huset.
max. sen är benen trötta av ansträngning.
dom får ju för fasen sitta som små kringlor för att kunna trampa.