lördag 12 januari 2013

halogenlampan – stämningssänkaren

saker man sällan funderar över: hur man byter lampan i en spotlight.
tills lampan går sönder det vill säga. då tänker man på det i ungefär en hundradels sekund, innan man övergår till att fokusera mer på de andra lamporna som fortfarande fungerar och på hur bra man klarar sig med dem. än så länge. för förr eller senare ska alla lampjäklar så att säga lysa med sin frånvaro och man orkar bara kissa slash duscha i mörker samt sminka sig i ljuset från avlägset fönster slash ficklampsappen på mobilen så länge, innan man ger upp och tänker: MEN HUR SVÅRT KAN DET VARA? EGENTLIGEN?!?

jodå, ganska så, ska det visa sig.
så pass att jag menar att skämt som refererar till intelligens samt använder sig av glödlampor hädanefter ska anses avskaffade. att byta en halogenlampa i en spotlight ska nämligen visa sig kräva någon slags högskoleingenjörsexamen. eventuellt måste man vara civilingenjör (har aldrig riktigt hajat skillnaden). hur som. men det visste jag inte då, utan med bilden av mig själv som en människa som ändå har tummen hyfsat på plats klev jag upp på en pall. kikade. kliade mig i huvudet. fipplade. svor. och fipplade lite till. valde att ringa en vän min pappa och till slut även använda mig av livlinan: Google. hur många forumtrådar det behövs för att byta en halogenlampa, undrar ni kanske?

jodå, ganska så många, skulle det visa sig.
men man är ändå ganska peppad, det är man, trots att solen sjunker längre och längre ned och mörkret blir mer och mer påtagligt. för nu har man äntligen tagit tag i det hela! och nu, nu ska det äntligen ske! den peppen sjunker dock ganska drastiskt när man till slut, efter sjuttioelva enkla, små steg, fått ut den där satans halogenlampan och inser att sockeln på de lamporna man köpt inte alls passar. jaha?! ska det finnas olika socklar nu också?! är det någon slags post-grad-utbildning?! också står man där i mörkret (ja, för nu har det hunnit bli mörkt, frågor på det?) och inser att man kommer att få fortsätta att kissa slash duscha i mörker samt sminka dig i ljuset från avlägset fönster slash ficklampsappen på mobilen.

och att det var den lördagen det. så himla bra spenderad!
sen är det lätt att man tillbringar resten av lördagen (dock ej så lång tid pga slösat bort hela i ett badrum/framför Google) i fosterställning och känner sig mkt smart och produktiv.

lördagar är så himla härliga, visst?!

1 kommentar:

Emma sa...

Hög igenkänningsfaktor. Iaf på det där med att vänta med att byta den trasiga lampan. Jag har alltid lyckats komma undan bytandet och tur är väl det för det verkar väldigt komplicerat. Bäst jag håller mig ifrån det där bytandet i fortsättningen oxå. ;)