onsdag 15 december 2010

dagens irritationsmoment:

långsam teknik.

kära teknik. hela er existens bygger på att ni ska vara snabba. långsam teknik = onödig teknik. hade dina anfäder varit långsamma hade de aldrig uppfunnits. du hade aldrig existerat. om jag till exempel hade velat rita en cirkel i makligt tempo hade jag öppnat en låda, plockat fram ett papper, öppnat en annan låda, plockat fram en passare och en penna. sedan hade jag ritat en cirkel. hade det blivit fel hade jag öppnat ytterligare en låda och plockat fram ett sudd. sedan hade jag suddat. och gjort om. och sedan hade jag varit nöjd med det och aldrig ens tänkt tanken på att jag skulle behöva något annat hjälpmedel än ovan nämnda.

men. nu. gör. jag. inte. så.
för jag vill att det ska gå snabbt. jag har inte hela dagen på mig att rita en cirkel. eller öppna en freakin internetflik.

kära teknik. jag tror att du har missuppfattat din livsuppgift lite. din livsuppgift är nämligen att underlätta för mig. inte att ge mig hjärnblödning och klena nerver för att jag hinner snurra femtiotvå varv på mitt armband eller långsamt följa en fågel som flyger förbi fönstret med blicken medan jag väntar på att du "tänker".

jag föreslår ödmjukast att du tar din uppgift på lite större allvar. eller så överväger jag att följa min instinkt och hoppa på dig tills det bara återstår små, små bitar av plast och kretskort* och strunt.
frågor på det?


* eller vad sjutton gubbar nu finns där inne.

2 kommentarer:

Petra sa...

Förstår precis hur du känner... Idag på jobbet skrek jag (nästan) rakt ut att jag får hjärnblödning när VARTENDA knapptryck dröjde i flera sekunder (men kändes som minuter).
Det var precis som om datorn tänkte:
-Jahaja den knappen säger du... jahaja... njaaa vänta lite jag ska se om det fungerar...
Jag hade inte blivit förvånad om det plötsligt kom en röst ur datorn som sa.
-Det är många knapptryck just nu, bokstaven A är placerad i kö. Tack för att du väntar.

Hahaha!

KRAM

fiaelia sa...

Petra: HAHAHA, preciiiis så där är det ju! skönt att inte vara ensam!
kramkram