söndag 4 december 2011

lucka 4

i årets adventskalender innehöll ett pepparkaksbak minsann! adventsmys für alle! ja, ungefär två pepparkakor in i bakningen. sedan övergav en unge det hela för att leka med en buss och en annan unge gav upp för att istället gråta över att behöva låna ut sin buss. gissa vilken unge som var min?
men vi vuxna gick all in på dekorationerna!
tydligen fanns också bonusaktiviteten att fortsätta evighetsarbetet med att spackla, måla, slipa, städa, whatever efter fönsterrenoveringen, för att nånjäklagång få lite julefrid i det här huset. eller bara lite vanlig, hederlig frid för den delen. sån där som uppstår när man har ett någorlunda normalmöblerat hem där ens barn inte kallar alla bord i huset för SKJIVBOD eftersom de är belamrade med datorer, ritningar, papper, pennor, whatever... och vet ni vad?!?! JAG HAR SKJIVBOD NU! och massa nymålade väggar. ok, jag har fortfarande flera omålade ställen också, men nu fokuserar vi på det väsentliga: SKJIVBOD. HAL. LE. LU. JA.

2 kommentarer:

Emma sa...

Ja, det är ju sådant man fantiserar om som mamma. Hur mysigt det ska bli att baka tillsammans sedan. Men på något sätt ser jag framför mig mjölspår i hela huset, nedtrampad deg mellan golvspringorna, utspillt strössel och en unge som är någon helt annan stans är just vid bakbordet. Jag är förberedd (eller inte...)!! Blev i alla fall sjukt sugen på att sätta igång ett pepparkaksbak, vet inte hur högt upp det är på prioriteringslistan nu dock. Men att baka klingar fasen så mycket roligare än att tvätta och packa...

Förresten. Inte helt oväntat att du skulle dekorera snyggaste peppisarna i stan heller. :) Grym!

Jennie sa...

Till helgen, då jääävlar, då ska jag också baka pepparkakor! Jul i deg liksom, så ruskigt bra! <3