torsdag 20 maj 2010

ge mig husmorstips!

Barnet fick kaffefläckar på nya tröjan idag. nya, fina, bästa den-här-passar-till-allt-och-blir-perfekt-hela-sommaren-och-ända-in-på-vintern-tröjan (eftersom jag tydligen åtminstone blivit så mycket fullblodsmorsa att jag notoriskt köper en storlek större att växa i). min (begränsade) erfarenhet av kaffefläckar = skitsvåra att få bort. naj! nya tröjan! googlar hysteriskt på magiska tvättips. någon som har nåt? mamma?

8 kommentarer:

Mormor sa...

Det är ingen fara med kaffefläckar (det sägs att det kan vara lite svårare om det var socker eller mjölk i kaffet, men jag tror inte att det är så). Lite Vanish eller Super 10 så är saken biff, jag har tvättat bort många kaffefläckar i min dag. Lycka till! Kram!

Emma sa...

Ja, jag skulle säga "ta bort" på flaska.... Men har även hört om galltvål, har själv aldrig testat men de som gjort det säger att det är mirakeltvål. Let me know sen om du fick bort fläcken och hur, jag vill gärna veta!

Hm. Man borde samla alla knep i en bok eller något så man kommer ihåg dem från gång till gång oxå och inte blir stående "hmm, hur var det jag gjorde sist..."

ha en skön dag!

PiaL sa...

Galltvål, FTW! Funkar på allt!

fiaelia sa...

Barnets mormor: äh, du får ju bort ALLA fläckar! jag har en sjal som jag vill minnas att jag DRÄNKTE i Vanish men som fortfarande har massiva spår efter kaffefläckar... :( ska jag våga mig på en andra chans och "lita på rosa" alltså? kram!

Emma: hmmm, Ta bort alltså... bättre än Vanish? och galltvål har man ju hört ska funka på det mesta (som exempelvis missfärgade hundskägg!), men har aldrig lyckats köpa hem det bara. kanske man borde dock (om inte annat så med tanke på hundskägget...)? tack för tips!

Whynja: det är så alltså? låter fantastiskt! måste nog på galltvålsjakt trots allt då... tacktack!

Linda sa...

dricker han redan kaffe? :D

fiaelia sa...

Linda: det är ju ett fasa ståhej till höger och vänster om hur tidiga folks ungar är med än det ena och än det andra och de är A-barn och jag vet inte vad, så jag tänkte att det är lika bra att börja med kaffe så vi är tidiga med NÅT liksom. ;)

Linda sa...

HAHAHA!
KRAM på dig!

PiaL sa...

Jupp, galltvål ska det vara. Finns både flytande och som "klump"; klumpen är väldigt behändig. Fukta tyget, och gnugga på lite tvål. Låt ligga ett tag och tvätta som vanligt. Om det är en envis fläck kan man, innan man tvättar, skölja lite och sedan dra på lite mera tvål. Funkar även på intvättade fläckar. Finns på typ Ica maxi och Clas Ohlson.