söndag 31 oktober 2010

godisbiten med polkagrisbenen

det var ett tag sedan jag köpte tyget med de glada ränderna, men nu har det äntligen hamnat under nålen. och blev leggings. jag gjorde mig ett mönster med två delar, istället för fyra som jag brukar, och med mindre tråkigt klipp att göra så gick det av bara farten att sy ett par svartvitrandiga också (är man arkitektens unge så är man).

för har söndagen en timma extra måste man sy glada byxor.
det står i Bibeln. bergis.

6 kommentarer:

S sa...

Jo, i typ...Moseboken eller nåt.

Fredrik sa...

Och som pastorsson så kan jag bara bekräfta att det är så.
/reverend Fredrik Timeus von Kavelmora

fiaelia sa...

S: ja, definitivt gamla testamentet.

Fredrik: haha, tur! aldrig roligt att få Gud emot sig. man ska inte stöka med de allsmäktiga, det ska man inte. möjligt att det också står i Bibeln förresten. eller så är det bara common sense.

Jessica, bymom.se - illustrationer som är överförbara till textil sa...

Alltså, vad inspirerad jag blir av din kreativitet. Dessvärre tog mamma tillbaka sin symaskin... men jag planerar att köpa en, tips? :-)

fiaelia sa...

Jessica: jamen, tack detsamma får man väl säga! :) och jag är lite av en Husqvarna-nörd (vilket gått i arv från min mor), även om andra symaskinsmärken säkert är minst lika bra, och kör Husqvarna rakt igenom. jag har en gammal gjutjärnsmaskin, en riktig trotjänare som syr genom ALLT och som jag fick begagnad (av mamma) i min ungdom, som jag syr raksömmar etc med, och sedan har jag också fått "ärva" min mammas gamla overlock och jag är KÄR. syr man kläder är en overlock guld värd! jag har som sagt mammas gamla som är en ganska basic variant skulle jag tro, men det duger utmärkt åt mig! för mig är det inte så viktigt att ha den ny-nyaste maskinen, utan jag trivs bra med mina lite äldre och prioriterar att kunna ha två. jag skulle vara halv utan mina symasiner tror jag. ;) lycka till med inköp!

Emma sa...

Å jag ska också plocka fram min symaskin nu när vi har bättre plats för den. Om jag får barn någon gång ska jag försöka mig på att sy lika fina saker som du...