måndag 11 april 2011

är det grilldoft jag känner?

helgen började ju med barnkalas, sedan vidare till godaste bortamiddagen och sedan fortsatte den ute. som i utomhus alltså. dagen efter (hey, vi är barnfamilj). men det behöver inte vara sämre det (bara annorlunda), för ute som i ute I SOLEN! vi har grävt och målat och planterat och rensat och vattnat och städat och fixat. barn har lekt i solen utan mössa. klättrat och ätit smågrus och dragit varandra i pulka och vi vuxna har vänt ansiktena mot solen och finfikat mellan all nytta och liksom inte gjort något annat än att "passa på". för det är så man gör i Sverige. när solen är framme och vädret är fint så MÅSTE man vara ute. sån är lagen.

vi har inte ens gått in för att äta. vi har grillat. två gånger!
officiellt vår då va?

7 kommentarer:

Jessica - bymom.se sa...

Å grilla! :-)

fiaelia sa...

Jessica: jepp, grilla=gilla! :)

Susanna sa...

Jag vill också grilla! VARFÖR har vi bara en balkong och inte en trädgård? Det är inte okej.

Linda sa...

men åh, Skåne är som utomlands ju. men i påsk, då kanske vi också kan vara ute så länge och grilla ? ja, så får det bli.

Emma sa...

Helt klart det enda rätta att göra när solen skiner. Grillpremiär låter underbart, hoppas på att få till det i helgen. Idag har det faktiskt varit 18 grader här. Vilket i och för sig får mig att fundera på hur varm det inte måste vara hos er...?!

Anonym sa...

Har suttit på parkbänk med näsan åt solen hela dan idag. När solen gick runt udden makade jycken och jag oss efter. Fikade kaffe, dock utan grillat och smågrus men det var ändå så härligt! Älskar våren!

fiaelia sa...

Susanna: hur är det med gasolgrill då? får man brassa på en sån bäst man vill eller är det också big no-no?

Linda: visst serru. med den där bron vet man liksom inte var utlandet slutar och börjar. Skåne = så kontinenten now a days.

Emma: 35. i skuggan. närå. det måste varit ungefär samma lika idag då! utlandet har spridit sig norröver!

Hundenebba: åh, låter underbart! smågrus är dessutom väldigt överskattat, så det är inget att sörja.