söndag 3 april 2011

mode för varenda unge


en unge får galet fina ugglor* och andra ungar får förhoppningsvis också något.
och tankeställaren får man liksom på köpet.


* och pengarna man sparar när man hux flux kan köpa något som inte är tillverkat för en liten prinsessa eller en töff grabb** på en av de stora kedjorna istället för att pröjsa motsvarande en månadslön för föräldrarna till något av de där mindre bemedlade barnen i världen hos något av de dyrare märkena för att få grafiska, lekfulla och fina kläder till sin unge, kan man ju sätta in direkt till UNICEF.
** vid barnstrumporna på samma kedja stod det en familj; mamma, pappa och två söner vid korgarna med pojkstrumpor. de sistnämnda i familjen behövde tydligen nya sådana doningar och mamman tog upp en packe med randiga strumpor i övervägande klassiska pojkfärger, varpå pappan högljutt protesterade mot att pojken skulle ha så fjolliga strumpor. det fanns ju med spindelmannen på där! jag kan ha stirrat och gapat okontrollerat. försöker fortfarande smälta det faktum att vi lever i en värld där det finns folk som på allvar tycker att H&M:s pojksortiment inte är NOG grabbigt.

5 kommentarer:

labolina sa...

Visst är den fin! Och så kan man känna sig snäll också. Jag slog självklart till på en jag också. Förövrigt undrar jag om det kommer komma in några solhattar till HMs pojkavdelning eller om de tycker att det bara är pojkbebisar som ska ha det och stora pojkar ska ha keps och rödbrända öron. Jag får väl köpa en på flickavdelningen eller gå till någon annan affär.

Marielle sa...

Vilken fin tanke!

Och apropå "den andra familjen" på H&M - kan det nånsin bli fel med randigt???

Anonym sa...

übersnygg uggletröja! :) och ja, det låter helt bisarrt med familjen du beskriver...

Emma sa...

Å vilka fina ugglor, undrar om den finns som body till väldigt små personer...?
Jamen man slutar aldrig häpna över hur folk håller på. Mon dieu!

lina sa...

åh vilken snygg tröja. jisses för den andra familjen! dom skulle träffa oss som faktiskt tycker att bebis i magen kan ärva rosa strumpor med blommor på av sin kusin även om det visar sig vara en pojk eller att kusinen kan ha blåa strumpor med bilar på, shit pommes!