torsdag 16 juni 2011

TISSA POTTAN!

jag är en hopplöst omständlig person, det är inget att sticka under stol med. jag är rent av helt oförmögen att ta ett snabbt, rationellt beslut - ja, det kanske somliga har märkt vid det här laget? och då kan ni kanske gissa hur turerna gått kring potta? hujedamig. redan tidigt i våras började Barnet prata om att TORA BARNA TISSAR POTTAN! och jag tänkte att här var det bäst att smida medan järnet är varmt! ha en potta till hands när nyfikenheten fanns så att säga. så jag googlade och hörde mig för och googlade och var och klämde och kände på olika pottor och olika toalettsitsar i olika butiker, men fann naturligtvis icke vad jag sökte. nån var för stor, nån var för ful, nån var alldeles gräslig. och framför allt så var ingen speciellt smart, speciellt compact-living-anpassad, passande ett minibadrum. men så en dag stod jag i en barnbutik i ett helt annat ärende och tänkte att - nä, vilket tröttsamt personlighetsdrag att älta allt in absurdum också köpte jag en potta. rakt upp och ned bara. en klassisk, vit Babybjörn. en klassiker är alltid en klassiker liksom.

så, end of story? icke.

Ungen verkade nämligen inte ha några som helst planer på att sitta på den där pottan i längre än ungefär tre millisekunder åt gången, vilket gjorde det hela en smula utmanande. men jag tänkte att det skulle komma lite när tiden var mogen, att järnet kanske svalnat en smula och att det kanske var mycket snack och lite verkstad än så länge. så tills vidare samlade den där Babybjörnpottan mest damm och var i vägen i största allmänhet, men jaja. den var vit och klassisk och jag blev inte blind av att se på den åtminstone.

men så hände det att jag hängde på det där internet i något ärende och råkade få syn på en helt annan typ av potta. en sån potta som jag egentligen letat efter när jag varit omständlig! en potta där någon tänkt till. åh, vad jag älskar när folk har tänkt till! det var en potta som också var en pall och en toalettsits i samma produkt. och som man definitivt inte blev blind av att titta på. hitintills hade vi burit in och ut en ranglig, liten stol som Barnet fått stå på för att nå handfatet, eftersom vi helt enkelt inte har plats för pall OCH potta därinne i badskrubben, men med den här skulle vi kunna ha både och! pottan hette DotPot och var naturligtvis lite lagom dyr sådär som desajnade saker är. och Västgöten hade ju redan traskat och köpt en halvdyr potta. jag bestämde mig för att den där DotPot säkert var mer design än funktion ändå och att Babybjörnen dög fint tills vidare. herrejisses, generationer ungar måste ju ha kissat i en Babybjörnpotta och det blev folk av dem med.

så, end of story? icke.

häromdagen provade vi trehjulingar, bland annat på en barnbutik. och mitt i trehjulingskörandet så får jag syn på en sån där DotPot-potta slängd i en badbalja. och jag bara - tittatittatitta! till resten av familjen och hoppade upp och ned lite charmigt på stället av upphetsning. - trehjuling, treschmuling - det är den HÄR pottan jag försökt att visa er! Ungen visade snäppet mer entusiasm än sin far (som vi vid det här laget förlorat till Lego-avdelningen), kikade och slog sig sedan ned och vägrade att resa på sig. bådade gott så jag frågade nyfiket säljaren vad den kostade. baraföratt liksom. priset var naturligtvis detsamma som på internet. så jag hummade lite, tänkte att jag ju visste var de fanns nu i alla fall. - men du kan få den för halva priset om du vill? säger säljaren då och gör en svepande gest mot en hylla full av DotPot-lådor. - de är för dyra, jag blir inte av med dem. herrejisses! inget är så ljuv musik i en västgötes öron som ljudet av halva priset. då öppnar västgöten plånboken ska ni veta!

så vi gick hem utan trehjuling, men med en potta. som vi älskar! den är superstadig och fin och lättare för Barnet att kliva på själv och nu har inte jag provsuttit personligen, men den ser mycket skönare ut än Babybjörnpottan. ja, Barnet verkar tycka så också och invigde den en lång stund redan samma kväll. och vet ni? det kom kiss! I POTTAN! så, end of story? icke. för vet ni vad? det kom kiss i pottan nästa kväll också! jag säger BRA potta!

så om det är någon där ute som är lika omständlig som jag och som i detta nu desperat googlar efter den bästa pottan så har jag svaret: KÖP EN DOTPOT!

end of story. DotPot får 5 små bajskorvar av 5 möjliga!

och bor ni i Skåne tycker jag att ni ska åka till Jättekul i Lund och köpa den. de har det mesta och lite till, gullig personal och trots idogt googlande så slutar det alltid med att vi köper alla våra grejor där, så ni kan lika gärna spara den tiden och åka dit på en gång.


2 kommentarer:

Marielle sa...

Ha ha, vi köpte en potta på Ikea för typ en tjuga. Dottern började kissa på toa efter typ tre dagar, så vi fick köpa toasits, efter ett par veckor använde hon inte den heller ;-) Den ni köpte är ju mycket snyggare och SMARTARE och på HALVA priset och säkert inte dyrare än våra produkter tillsammans iaf :-)

Emma sa...

Och den är tillverkad i biologiskt nedbrytbart material, det skulle få min man (miljöministern) att köpa den på en gång. För mig är det mer halva priset grejen som skulle få mig att ringa dit redan nu och be att få köpa en. Jag menar, förr eller senare kommer väl våran unge också vilja använda sig av en liten potta. Och tänk vad jag kommer förbanna mig då att jag inte köpte den när det var halva priset...

/vastgote_in_heart