fredag 30 september 2011

– älskling, ska vi köpa en moppe eller kanske en sån där fräsig, stabil damcykel till honom, tycker du? vore inte det något att visa upp för polarna?

jag behöver en ny cykel.
min gamla trotjänare, modell vinglig och ranglig (men fin!), lämpar sig nämligen inte speciellt bra för att transportera barn på och eftersom jag numera är en ansvarskännande mor som ska cykla runt med min avkomma på pakethållaren behöver jag således en rejäl damcykel modell mycket stabil.

så, kollar Blocket lite för att se om det möjligtvis är så att det finns någon liten tant där ute som känner att hon vill göra sig av med en sådan cykel i fint, välvårdat skick. och nu är inte jag ett stort fan av att folk av kvinnligt kön ska hålla sig till produkter ämnade enkom för folk av kvinnligt kön och vice versa gällande folk av manligt kön, MEN trots detta till synes öppna sinne kan jag inte låta bli att förvånas över att en majoritet av de rejäla damcyklarna modell stabilare verkar säljas av... män? eller snarare av killar i 15-årsåldern som citat: "säljer för att jag kör moppe nu".

är det här vad man ger sin tonårsson i födelsedagspresent alltså?
en damcykel med kjolskydd och generös sadel för extra komfort? och jag som OROADE mig för dagens ungdom. tänkte att de körde skateboard i sådana där livsfarliga ramper, susade förbi på en sådan där tuff designcykel utan broms eller körde moppe utan hjälm. också trampar de runt på en röd Monark Karin allesammans!
herrejisses. måste verkligen sluta att vara så fördomsfull.

2 kommentarer:

Marielle sa...

På väg till dagmamman igår mötte vi fyra-fem killar i 12-13 års åldern som alla cyklade på... Damcyklar! Har aldrig sett det förut, men så var det i Trollhättan igår.

S sa...

Å jag som trodde att det var 15-åringarna som snodde mina Monark Karin-cyklar och sålde vidare. Det var min första tanke när du skrev.

Men jag är nog bara cynisk.