torsdag 1 september 2011

det ska väl böjas i tid det som krokigt ska bli

hört vid frukostbordet i morse:

- JA TYCKEJ OM SUNGA POPJULA!

och man bara: men vad är det för fel på "Ekorr'n satt i granen" (eller typ... Robyn?)? den har ju också en rolig dans! men ändå. hatten av Eric Saade! att snärja dem precis efter de lärt sig att "dansa" och "sjunga" är ju minst sagt imponerande. kollade på föris och du har visst en hel armé glaskrossande* dansare som TYCKEJ OM SUNGA POPJULA redan på småbarnsavdelningen. synd bara att deras veckopeng sällan räcker till några skivor, men jag antar att du ser det som en långtidsinvestering?


* just glaskrossardans känns ju helt rätt för din målgrupp också! genialt!

4 kommentarer:

Emma sa...

Mja, tror ni får ta och diskutera musiksmaken där hemma. Trodde du implementerade Shakira när barnet var färskt?! Om jag inte minns helt fel finns till och med bildbevis på honom när han har hörlurarna på sig...

Mormor sa...

Måste bara nämna en rolig anekdot. När Barnets mor och morbror var små och vi var på en utflykt hos goda vänner. Vi skulle ha en trevlig kväll när barnen somnat så jag försökte få Barnets mor och morbror att sova genom att sjunga små söta vaggvisor som; Sov du lilla vide, När lillan kom till jorden osv. Då säger Barnets morbror, - Jag vet vad du kan ta mamma, du kan väl sjunga Diggi lo diggi ley, du vet.

fiaelia sa...

Emma: nu är det ju INTE jag som spelat Eric Saade för min avkomma. barnen på avdelningen något större barn är starkt misstänkta. ;) och Shakira är ju lite av min skäms-pepp-musik, så det trycker jag bort när jag lånar ut lurarna... däremot ÄLSKADE ungen Beyonces "Put a ring on it" som hans faster (tror jag?) spelade för honom som mini-spädis. kunde alltid få honom på gott humör, så jag vetesjutton om lite Shakiratoner hade skadat musiksmaken mer? ;)

Barnets mormor: haha, vi är generationer med halvtaskig musiksmak alltså... :)

Emma sa...

Jag förstår mycket väl att det inte var du som spelade Saade (då hade jag blivit mycket besviken ;) )... Tänkte snarare att Barnet borde se bakom allt det där glaskrossandet (och förstå att musiken inte direkt kan klassas som musik) när han redan i tidig ålder fått höra på mammans bra musik (tycker alltså inte att Shakira är någon att skämmas över, nej nej hon är snygg OCH bra).
Å andra sidan är ju barnets generation våran framtid så jag kanske ska tagga ner och bara acceptetra att de gamla 80 - och 90-talshitsen jag kan alla texter till inte är särskilt bra de heller...
Heja Barnet! :)