onsdag 2 februari 2011

hej allihopa!

det är onsdag. mitt i veckan och ja, vädret ska vi inte ens gå in på. herreminje. och jag sitter här och stirrar in i min skärm (och uppenbarligen producerar jag inget viktigt) och funderar över vilka det är som halkar förbi här egentligen? mer än Mamma och närmast sörjande i allmänhet? är ni några fler?

kan ni inte förgylla min alldeles utomordentligt trista onsdag med att berätta vilka ni är? ni behöver inte skriva namn och adress och sådär om ni är rädda för att jag ska ringa eller komma förbi och aldrig sluta prata, men ni kan väl ge mig en hint? vad är ni för några? har ni varit här förut? och varför kommer ni i så fall tillbaka? är det något jag kan göra för er (jag gör vad som helst, bara jag slipper ta tag i allt det där VIKTIGA uppenbarligen)? inspirationen tryter och jag BEHÖVER ER!

så, kan ni inte göra det gölliga, gölliga ni?
också lovar jag att kommentera minst en blogg jag går in på som jag aldrig kommenterat förut eller som jag surfar in på för första gången och egentligen tänkt att stänga ned utan att säga "hej". deal?

47 kommentarer:

Krutrut-Lisa sa...

Ursäkta madame.

Men hur lika är vi på en skala?

Kolla in hos mig.

I DARE YOU!

Kram Lisa

Maria sa...

Är inte världsbäst på att kommentera bloggar men hit kommer jag tillbaka ofta pga underbara vardagsbetraktelser och fina bilder.

Hej, hej!

(Själv bloggar jag ytterst sporadiskt och ibland om mat.)

Killmamman sa...

gillar ditt språk och dina fantastiskt fina bilder!

Anonym sa...

Hejsan! Jag är en 41-årig träslöjdslärare och tvåbarnsmamma som inspireras av dina fina bilder! Jag blir glad av alla glada färger och uppskattar att din blogg består av både bilder och ord. Så småningom kanske min blogg består av mer än mina egna små tankar om min vardag.
Ha det bra!

Mammalediga Ulrika sa...

Jag antar att jag räknas till de närmast sörjande...fast nu sörjer jag baraförlusten av en chokladkaka. kollade in på en viss blogg och jag undrade bara när min försenade födelsedagskaka ska komma. December var ju ett tag sen nu :P
Men tillbaka till din fråga om vilka som läser så gör jag det, Rikard och Valter

Anonym sa...

Hejhej och har antagit Lisas utmaning och slutar smyga. Fann dig ganska nyligen via henne med!

Jag: Sigrid och bloggar helst när inspirationen inte tryter. : )

fiaelia sa...

Krutrut-Lisa: du och jag Lisa! du och jag! <3 KRAM

Maria: hej, dig känner jag ju igen! men jag måste inflika att jag tycker att du är fantastisk på att kommentera! :)

Killmamman: åh, tack!

Anonym: nämen, så UNDERBART att höra! tänk att det satt en träslöjdslärare där ute och hittade hit... HEJ! :D

Ulrika: haha, verkligen närmast sörjande! ;) men ajajaj... busted!

Sigridkarlsson: hej Sigrid! vad roligt!

Anna sa...

hellu!!
tänkte skriva mitt mobilnummer, men gissar att det kanske hamnar på villovägar då.
annars känns du som en jag gärna skulle bombardera med sms.
sorry, but I like U!

fiaelia sa...

Anna: ah, det är väl inte så svårt att ordna? ;) dessvärre är jag typ kassast i världen på att svara på sms (antagligen för att jag inte har en ajfån!). ungefär som när det kommer till att svara på mejl. ja, du hajar?
men jag gillar dig med ju!

Linda sa...

ja, jag tänker inte presentera mig. jag läser för att jag måste ha någon form av substitut eftersom jag saknar dig och gillar dig så in i bängen.

Krutrut-Lisa sa...

Jomenjustja... Höll du med han den där knorriga jag lever ihop med? Bokhyllekampen liksom.

*biter på naglarna

Kram Fia eeeh NEJE jag var ju LISA

S sa...

Hos mig har du ju varit och kommenterat. Vet inte vad jag ska skriva... Årstafru som bara gillar gillar gillar det du skriver och fotar och håller på med!

vickan sa...

har ju kommenterat förr, men jag gör´t gärna igen för du e fin o din blogg e fin o du har en hårig hund o det har jag med! minns inte hur jag hittade hit men jag är lätt beroende. jag är en pysslig fotograferande snart 40-årig mellanchef med tonårig son, hårig hund och 2 bloggar, min egen och hundens... Gillar snille o smak o det har ju du ;-)
kram, V

Maria sa...

Hej hej!

Jag tittar ju in helt galet ofta. Bara för att liksom. Bara för att du är du. Bara för att du är du och skriver så bra. Bara för att du är du och skriver så bra och tar så härliga bilder.

Och för att ungen är så söt.

Jag brjade blogga. Gick med i en fotoutmaning och fick prestationsångest. Och nu har jag inte bara misslyckats med utmaningen utan helt tappat stinget i skrivandet. Att "ta sig vatten..." kallas det visst.

3 barn. Gift. Matte. (Både till en hund och som favoritskolämne) Gymnasielärare som drömmer om att bli glasblåsare. Ja, det var nog det.

Kram

sara sa...

halkade in här av en slumpa för ett bra tag sedan och har fastnat. tycker om ditt sätt att skriva. och ditt sätt att uttrycka dig. dina fina bilder.
vi har barn i samma ålder och med samma toksköna frisyr. kanske är även vi i samma ålder. tror det. du får gärna komma förbi och aldrig sluta prata.
kommenterade i början med det föll bort sen. borde kanske bättra mig.

Josefine sa...

Följde dig för länge sen när du hade en blogg om Biggles. Sen tappade jag bort dig i ett par (?) år. Hittade tillbaka via Lindas bloggbok och älskar din nya blogg ännu mer än din förra. Hunden, ungen och lägenheten är ju underbar nog, men ditt foto och sätt att skriva på är fenomenalt! Jag älskade verkligen din tolkning av regnbågsveckan. Inredningsdetaljer fulla av fantasi och färg är bäst! Hoppas jag får följa dig länge! Tyvärr är jag skitdålig på att kommentera på någon av alla bloggar jag läser. Jag sitter mest i soffan och pratar för mig själv om det jag läser och ser.

timeus sa...

Hej,
Jag hittade hit på tips av min kompis S. Det som jag gillar mest här på din blogg är humorn och att det är så få stora bokstäver.
En gång kommenterade jag med ett konstigt efternamn, men nu nöjer jag mig med att skriva att jag heter Timeus.
Och så tycker jag det är bra med en bra blogg att läsa. Så fortsätt gärna.

Anna sa...

Hejsan!
Nu smyger jag fram! Är urusel på att lämna kommentarer (fegis?!), hittade hit via KrutRut och du skriver på ett sätt som passar mig alldeles perfekt! Lätt en av de bättre bloggarna. Jag jobbar som bibliotekstant på en skola och gissa vilka böcker som ska inhandlas till de minsta haha!

Caroline sa...

Jag har just lagt till dig i readern och jag har också just insett att du är Fia och Biggles-Fia. Lite trög.

Jag läste om ditt för sådär fem år sedan kanske. ELler jag vet inte, tiden går så fort.

petra sa...

Hejhej! Jag tittar ju in här varje dag sedan jag först hittade hit :) Jag minns den fiiina ritningshurtsen (heter det så?)som jag först såg här. Efter det är jag beroende av att läsa dina ord och titta på dina fina bilder.

En bloggrunda utan att titta in här går ju inte. Nej, det går ju faktiskt inte.

KRAM

Grommis sa...

Jeg er en bibliotekar fra Norge som leser bloggen din hver dag! Syns det er så fin kombinasjon av funderinger, litt familieliv, interiør og sånn. Også så mye fine farger! Og imponert over bøkene dine:) Kanskje må prøve å få tak i i Norge også!

Emma sa...

Hej hej!
Well, du vet ju att jag hänger här dagligen. Satt dock och funderade på hur jag hittade hit från början men kan inte komma ihåg. Torde vara via någon annans blogg, frågan är vems. Hur som helst är jag så glad att jag hittade hit för ditt sätt att skriva, dina bilder och alla roliga iakttagelser och konstateranden får vem som helst på gott humör.

Jag känner igen mig själv i ganska mycket du skriver (kanske pga vårt fantastiska ursprung?! ;) haha) och I like u a lot!!

Keep up the good work!

Kram

Hanna sa...

antar att jag oxå räknas till de närmast sörjande, men detta gav mig en liten tanke om att börja kommentera mer. jag kikar nog in på minst 20 bloggar om dan och kommenterar knappt aldrig! ändring på det! :)

Lisa sa...

Hej hej! Började läsa här för någon vecka sedan, när Linda (lindas bloggbok) sa att våra bloggar var lika. Gillar't! Du tar skitfina foton och har en skitgöllig unge och skriver bra. En ära att få vara blogglik dig!

fiaelia sa...

Linda: åh, gulle dig! <3

Krutrut-Lisa: verkligen inte! jag håller alltid med mig själv. eller dig själv... jag hade bara missat att trycka på posta-knappen när jag skrev det. nu har jag tryckt! KRAM

S: hej, vad kul att du kommer tillbaka!

Vickan: hahaha! det kanske ska bli min nya slogan? skämt å sido.

Maria: men jag trodde ju att det var du som redan kommenterat! klantigt av mig! tyckte att det lät lite märkligt det där med maten (jag bara: har jag missat nåt?), men tanken slog mig inte att det kunde vara TVÅ Maria här och läsa... :) och jag klickade aldrig på länken för att dubbelkolla (för då försvinner ju själva kommentaren tills man har klickat på den igen). hur som. DIG känner jag ju igen! och DU kommenterar fantastiskt! känner igen det där med vattnet över huvudet också... det är svårt att ladda om efter den där regnbågsveckan. ;) men glasblåsare alltså. shit, vad spännande! klart du ska! KRAM

och du andra Maria: förlåt! och HEJ! jättekul att du gav dig till känna! jag BEHÖVER matinspiration! :D

Sara: äh, man behöver inte kommentera! ibland blir jag bara lite nyfiken på vilka det är som tittar förbi. jättekul att du kommer tillbaka! och underbart att det finns fler hockeyfrillorwannabes där ute! ;)

Josefine: åh, en återvändare - UNDERBART! tack för fina ord och man är minst lika hjärtligt välkommen när man sitter i soffan och pratar med sig själv. ja, kanske rent av mer! :)

Timeus: hej igen! den där kommentaren i det konstiga efternamnet glömmer jag inte i första taget! en av mina bästa faktiskt. så VÄLKOMMEN att läsa vidare vettja!

Anna: åh, tack snälla du! och hej! vad roligt med folk som "smyger fram"! dessutom underbart att veta att jag har hjälp att promota böckerna därute. uppskattas! ;)

Caroline: Hobby-Caroline (visst hette/heter hunden Hobby?)! vad kul! :)

Petra: samma lika här! KRAM

Grommis: nämen, utrikes besökare! vad roligt! hej och tack och välkommen hit och tillbaka!

Emma: nä, du är ingen doldis! ;) och jag klurar jag med, kan det varit via Anna? bra av Anna i så fall! och självklart spelar vårt västgötska ursprung in, lika barn leka bäst, så är det ju! ;) KRAM

fiaelia sa...

Hanna: definitivt närmast sörjande! :)

Lisa: herrejisses, nu blev jag starstruck på riktigt! nu vet ju du inte det, men din blogg är en sån som jag har läst sedan urminnes tider, som jag läser jämt och älskar på ett näst intill ohälsosamt sätt, men aldrig vågat kommentera... ganska ofta tänker jag att jag ska (för det är ju lite oartigt att inte görat), men så är du liksom lite för bra också verkar alla andra som kommenterar lite coolare också gör jag det inte. och jag skämdes lite när Linda skrev att våra bloggar var lika, för jag blev ju skitglad! men så tänkte jag att det inte är så roligt för Onekligen-Lisa som är typ bäst i världen på att blogga. och nu skriver du... ja jisses! starstruck! (och nu ska jag sluta babbla innan jag skriver något i stil med JAG ÄLSKAR DIG! och framstår som mer galen än jag faktiskt är.)

Marielle sa...

Hej!

Min väg hit gick genom Anna eller Linda. Minns faktiskt inte eftersom jag hittade er allihop ungefär samtidigt. Tycker om det sätt du skriver om det vardagliga på.

Jag bloggar inte själv, funderar ofta på det men får nästan alltid prestationsångest (eftersom så många skriver så bra) och låter bli. Eller så vet jag inte vilket bloggverktyg jag ska välja... Undanflykten varierar med dagsformen.

Jag är en mammaledig förskollärare som drömmer om att läsa till sjuksköterska på gamla dar. Just nu funderar vi mest på att byta småstaden och bostaden mot en lite större. En bit från barnvakterna...

Kram!

Linda sa...

Jag tittar in varje dag, Du ligger som favvoblogg hos mig :-)
Du har så fina bilder och dina lille kille e så sööt och allt sånt. Kram
www.vackravansinnigavardag.blogspot.com

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Jag är en relativt ny besökare till din blogg, har kommenterat några gånger. Tycker om ditt sätt att skriva och att man blir glad av ett besök härinne!

Ha en fin dag!

Krutrut-Lisa sa...

NUUUU ÄÄÄÄÄR JAAAAAAAAAAAAAAAG HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR (bara såduvet)

Malin sa...

Hej! Halkade in här via krutrut-Lisas blogg... Och jag kan inte alls komma på en enda anledning till varför jag återvänder till ditt cyberkrypin varje dag, utom att det måste tilltala mig på ett plan jag inte känner till. =D Grafiskt snygg är den din sida också!
M

Sockergrynet sa...

Hej Fia!

Jag började följa din blogg för flera år sedan när det var hunden och du! Sedan försvann du ett tag och jag fann dig igen. Nu läser jag ofta! :)

Anonym sa...

Vi skrev hemliga inlägg i varandras gästböcker när både du och jag hade hemsida (och inte bara blogg som det ska vara nu) Du sydde fortfarande hundhalsband (något du slutat med? och jag fortsatt med) och Biggles var det som stod i fokus. Sen försvann både du och jag, men du kom tillbaka med biggles och barn, men jag orkar bara smyga.
Vill du gissa vem jag är?

Anna sa...

Jag hittade hit via KrutRut för bara nån vecka sen eller så. Gillar din stajl i ord & bild :-)
Jag är 31-årig Fru med Man, Dotter (6 år), Vinthund och två håriga Kallblodshästar. Och så är jag gravid i v.22. Min passion är hästar. Svenska kallblod. Är svag för vacker, glad inredning & möbler som varit med om ett annat liv. Avskyr ordet "shabby chick". Klär mej mest i ylle & jeans, men så bor vi ju i Västerbotten...
Kommer tillbaka hit :-)

fiaelia sa...

Marielle: hej! extra roligt när icke bloggande bloggläsare ge sig till känna! men klart att du ska börja blogga (om du vill)! lycka till med eventuellt karriär-, bostads- och stadsbyte! och välkommen tillbaka! med eller utan blogg. :)

Linda: hej! känner mig hedrad över att vara med i favvoblogglistan! KRAM

Nettan: detsamma!

Krutrut-Lisa: jag <3 dig!

Malin: och nu har jag fått en ny blogg att halka in på! spännande! hej och hjärtligt välkommen tillbaka!

Sockergrynet: härligt med återvändare! tänk vad internet är litet ibland ändå?

Anonym: gah! svårt! och med tanke på att jag redan lyckats ta fel på Mariorna här uppe (trots länkar!) så vete sjutton om jag ens vågar chansa... ;) någon som sydde halsband? eller som börjat? det där ställer till det för mig lite... får man fler ledtrådar?

fiaelia sa...

Anna: hej Anna! vad kul med nya besökare! jag är faktiskt gammal ridjänta jag med och som liten, liten unge (innan ridkarriären tog fart) fick jag ibland följa med mina äldre kusiner till en granngubbe som hade GIGANTISKA hästar. vill minnas att det var tre ardennerhästar han hade. jag var väl i dagis/lekisåldern nånstans och jag glömmer aldrig den skräckblandade förtjusningen över att kratsa de där jättehovarna... kallblod är fina! delar dessutom din åsikt beträffande "shabby chic". :) välkommen tillbaka!

Karin sa...

Hej hej!
Karin heter jag & jag kikar in här då & då...(eller ofta ofta kanske snarare!) Hur som...Gillar din fina blogg en väldigt massa & tror nog det är de fina färgerna som tilltalar allra mest. Känns som det ser ganska lika ut hemma hos oss & sen sex månader (idag exakt inser jag nu!) har jag också en alldeles egen liten unge i randigt mest hela tiden! Är annars när jag inte är föräldraledig & hänger med världens bästa Olle sjuksköterska, blogglös är jag men med en längtan att skriva. (hade en blogg inför bröllopet 2009 dock, kanske dags att återuppta ändå:))
Ha en riktigt fin torsdag!
Förresten så gick jag & också & blev förälskad i den fina kudden...så himlans GLAD ju, mer sånt!!
Karin

Anonym sa...

VDn som säger hej till Chefen!! Det finns ingen bättre än du att uttrycka sig i text och bild. Väntar på att vi ska göra en tävling ihop igen...det var ju så kul sist. Du är ett geni, superbra, troligen bäst och snygg!

fiaelia sa...

Karin: hej! vad roligt att du hittar hit då och då (eller ofta och ofta)! klart du ska återuppta bloggandet (let me know)! och hipp hipp hurra för Olle (som dessutom har ett jättefint namn)!

VD:n: haha, du är för gullig du! och klart vi ska tävla! puss <3

Amelie sa...

Som du vet så kollar jag in här varje dag! Älskar hur du skriver och fotar och älskar bilderna och historierna om Barnet, som jag träffar allt för sällan. Kanske nästan kvalificerar mig till de närmast sörjande.. vet inte riktigt, känner mig iaf lite närmre när jag får läsa om er varje dag :) Många stora kramar till hela familjen!

Åsa sa...

Hej, heter Åsa och jag kikar in här var och varannan dag och inspireras, du har fantastisk smak på inredning och tar underbara foton. Gillar stilen du skriver med också :-)

Usel på att kommentera. Eeeh...

Jag har hängt med sedan "Biggles-Fia"-tiden jag också, liksom Caroline. Tappade bort dig ett par år där men sen dök du upp igen på min skärm :-) På den tiden hade jag själv sidan hunderbar.com om en blandis och en labrador. Är fortfarande matte till labradoren och numera också mamma till en 4-åring. :-) Jobbar som kommunikatör.

pålandetpernilla sa...

Kära Fia. du vet ju redan att jag tittar in här varje dag (om jag är vid datorn) och det gör ju att vi hänger med lite i vad som händer mellan gångerna vi ses. och Vera måste ju ha koll på O och hans upptåg. Ni är underbara!! KRAMAR

Karin sa...

Hej igen!
Men nu ser jag ju här på kommentarerna att Barnet kallas O! Kanske en Olle med alltså?! Eller inte...:) Bara slog mig nu! Är ju fint förstås!!
Ja,ja spelar ingen roll alls men har inte sett till så värst många Ollar och blev lite nyfiken!
Ha det fint bästa du! /Karin igen (som återigen lyckades skriva en onödigt lång kommentar ser jag. Men vad gör det om hundra år?!

pralinen sa...

halkade in vi någon annan blogg, sämst på att kommentera... läser några ggr per vecka - ibland varje dag...

tonårsmamma (ja den äldsta har flyttat och jag mammar inte så mycket för henne längre - vi har mer blivit kompisar)till sonen 16,5. Pendlar mellan flera boenden - modern familj har vi... Skåning.
Jobbar i en företagsledning, förändringar är mitt bord. Älskar att resa- gör det ofta.

fiaelia sa...

Amelie: klart du är närmast sörjande! :) bra att internet finns när avstånden blir långa... KRAM

Åsa: hej Hunderbar-Åsa! visst kommer jag ihåg dig och de svarta! vad roligt att du hittat hit! visst hade du någon koppling till Västergötland du också? tror jag såg dig och båda hundtjejerna på ett tåg en gång för länge, länge sen. vågade inte hälsa. ;) grattis till 4-åringen!

Pernilla: ja, internet är fantastiskt när det är alldeles för långt fysiskt avstånd! KRAM

Karin: nä, ingen Olle även om det är ett favoritnamn. men det är en O på fyra bokstäver det här också! ;)

Pralinen: vad roligt att hitta nya besökare! välkommen och välkommen tillbaka!

Åsa sa...

Hej igen, ja jag tycker också det är roligt att ha hittat hit :)
Du har bra minne, koppling till Västergötland finns :) Uppvuxen i Tibro och mina föräldrar bor kvar där (och dina i ... Fagersanna? kan det stämma? hmmm)

Låter mkt troligt du såg oss på ett tåg, åkte en hel del då med hundarna :-) Synd du inte hälsade! Älskar att prata hund på tåget hihi :-) Men jag hade nog varit likadan.

Grattis till dina toppenfina böcker, tänker köpa någon av dem i present till mitt brorsbarn minsann!

fiaelia sa...

Åsa: svärisarna i Fagersanna, föräldrarna utanför Tibro resp. Skövde. bra minne där med måste man säga! :) och det är svårt det där när man ser folk man inte känner men ändå liksom vet vilka de är, som man ju gör med folk från nätet. kommer ihåg att det var ett fullsatt Vättertåg och vi satt i var sin ända av kupén, så det var liksom inte så att det föll sig naturligt. men som sagt, kul att du hittat hit igen! älskar potentiella bokköpare! ;)