tisdag 22 februari 2011

men Rom byggdes inte på en dag antar jag?

den här veckan påbörjade vi en ny fas i livet - vi började med seriös planering av matsedel och handling. satte oss ned och gjorde veckans meny, letade recept och planerade hur inköp skulle gå till. jajemän. riktiga middagar och matlådor till dagen efter skulle härmed bli praxis. så fint det skulle bli! inget mer paniklagande vrålhungrig. inget mer vi tager vad vi haver och de hungrigaste får börja innan allt är klart. inget mer velande mellan kyl och skafferi och känna pulsen stiga för det måste bli mat nu innan alla slår ihjäl varandra men var sjutton ska vi laga som passar en vegetarian, en mjölkproteinallergiker och en inbiten köttätare? middagsfrid och familjemys skulle råda. åh, vad bra det skulle bli!

så gissa hur förvånad jag blev när det visade sig att det verkade stå knäckebrödmackor med ohälsosamma mängder brieost att äta framför datorn på menyn igår kväll? och när jag letar efter min lunchlåda så verkar ingenting stå på menyn. igen!?

hallå, vem planerade den här matsedeln egentligen?
det här var INTE vad jag hade tänkt mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

bra att ni har intentionen i alla fall, det har inte ens vi. jag har bara en intention om att ha en intention om att planera maten... :)

Emma sa...

Men är det inte alltid så att det är tanken som räknas???

Heja!

fiaelia sa...

Killmamman: känns som att vi möjligtvis kommit en intention längre än ni, men det är hårfint... ;)

Emma: ALLTID tanken som räknas!

Anna sa...

he he, hade du inte haft så många "inte-äta-grejer" hade du kunnat copy paste'a min MÅNADSlista :)

Maria sa...

Vi köper färdigplanerade, färdigpackade matkassar från ICA- med färdiga recept. Varierat, mycket (alltid lunchlåda), och gott. Men viktigast av allt- under veckorna behöver vi aldrig tänka på vad vi ska äta. Det har någon annan redan gjort. Det enda man ska komma ihåg är att svänga inom varuutlämningen på väg hem från jobbet på måndagarna. Men vi har mobilpåminnelse så vi behöver inte ens tänka på det. Detta måste anses vara definitionen av ett "lyft i vardagen". Inga mer panikomeletter eller frysköttbullar här inte. Amen!

Hanna sa...

jag har tänkt skriva lista å planera å greja men inte kommit så långt än.. nått du rekomenderar? :)