måndag 14 februari 2011

också en fråga till alla er andra:

är det bara jag/min dator eller har min högerspalt helt försvunnit ned i avgrunden? där vill jag ju inte ha den! inte det minsta. så, hur rättar jag till det här nu då? briljanta idéer någon? snälla?

lite senare: jag har inte ändrat något i koden utan det bara blev så här. lovar! och när jag kikar nu så verkar det se ut ungefär som vanligt; hela sidan är satt till 880px, inläggen till 660px och sidbaren till 200px. allt borde således få plats. provade att bredda hela fönstret ändå, men det hjälpte inte det minsta. vad missar jag här? vem är min Sherlock?

och till sist: tack allihopa, men jag är min egen Sherlock! eller så är jag snarare Watson. det finns nämligen en blogg som heter "Blogger for dummies" och det kan hända att det är den som är min Sherlock. tja, jag är nog inte ens Watson när jag tänker efter, utan troligtvis bara en av de där dummiesarna. det spelar egentligen mindre roll, för sidobaren är tillbaka! (jag hade skrivit ett sånt där hippt hjärta med en tag och en trea i ett inlägg, något som jag förvisso gjort förr ungdomlig som jag är, och det vet vi ju alla att HTML inte är så glad för. det blir liksom en tag utan någon kompis, och det var tydligen det som var boven i dramat. så jag tog bort den och vips! nu ser ni sidobaren igen va?) elementärt!

12 kommentarer:

Victoria sa...

Högerspalten (profilfoto, etiketter, bloggarkiv etc) sysn finfint på min dator.
//Vic

fiaelia sa...

Victoria: tack! skönt att höra! då är det bara mig det är fel på. det känns bättre. :)

Emma sa...

I min dator ser jag högerspalten längst ned på sidan.
Kan hända att du ändrat layouten i bloggmallen? Om du minskar bredden på skrivfältet ska du se att kolumnen hamnar där uppe igen... Ärumä?

fiaelia sa...

Emma: skit, skit, skit. men jag har ju inte ändrat i koden det minsta!? det är DET som stör mig! att det bara hux-flux nä nu hoppar kolumnerna runt lite här på måfå... frustrationen! måste jag gå in i den där trassliga röran och försöka titta efter ändå alltså? tjenna att jag kommer ihåg hur jag pillade med det där för hundra år sen... men bra att veta att det inte bara är jag! tack!

Susann sa...

hoppas att de löser sig.
Kikade in och vill önska en fin kväll

Jenny sa...

Sidebar i avgrunden, helt klart.
Jag hade nog börjat leta precis som du i en kod som blivit för bred. Kanske ett mellanslag som krypit in i koden? En uppdaterad version av bloggverktyget?

Nä, jag är ingen Sherlock men skarpsynt nog för att inse att något felar.

Maria sa...

Avgrunden it is. Dessutom ser man betydligt fler inlägg per sida nu. Så har det inte varit förut...
Maria

Petra sa...

Nä här är det tomt i högerspalten.
Tyvärr är jag inte till någon hjälp. Jag har bara testat, trixat och chansat utan att veta vad jag gör på min blogg för att få det som jag vill. Nu vet jag knappt hur jag gjorde för att få till det.

STOR <3 KRAM!!

Marielle sa...

Hos mig är den också längst ner till höger. Jag surfar med safari om det nu kan ha någon betydelse. Kollade i firefox - likadant där tyvärr...

fiaelia sa...

tack allihopa! jag älskar att ni försöker hjälpa en kvinna i nöd! <3 er!

Emma sa...

Nu är kolumnen längst upp igen, så uppenbarligen fick du till det :D

fiaelia sa...

Emma: jepp, behövdes bara en dummie-förklaring... ;)