torsdag 19 maj 2011

å andra sidan

känns radiatorer i kök rätt överskattade, inte sant? med allt extra bänkutrymme jag får (nästan två (2) meter!) kan jag baka jättemycket. och när kakorna är klara kan jag ställa upp ugnsluckan om jag fryser.

så. problemet löst va?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Absolut:). Vi har faktiskt inget element i köket. Blir det .kallt på vintern ställer vi in ett löst elelement. Det går det med.

Emma sa...

Alltså.
För det första. Vilken dröm för dig att få rita ett eget platsbyggt kök. Lovely!
För det andra vette tusan om jag vågar kommentera, jag tänker lite att du ju säkerligen redan tänkt på alla lösningar och att jag skulle komma med förslag känns överflödigt.
För det tredje tänkte jag ändå att jag kunde berätta hur vi gjorde här, eftersom det råkade stå en radiator just framför ett fönster där jag ville ha arbetsbänk och baka och titta ut på grönskan (ja eller snön då).
När vi hade rivit ut det gamla köket här stod det som skrivet klart att det var en stor radiator i vägen, placerad mitt framför fönstret. Vi klurade på olika lösningar och funderade till och med på att såga itu ett bänkskåp för att ändå kunna ha bänkskiva just framför fönstret. Men så hittade jag ett grundare skåp hos köksleverantören och så var problemet faktiskt löst. Radiatorn sitter kvar bakom skåpet och värmen kommer upp bakom skåpet, säkerligen sprids mindre värme än om vi inte hade haft något framför men vad tusan, det finns ju tofflor... Så blev det lite mindre förvaringsutrymme i just det skåpet också men vad gör man inte?
Nu vet jag ju inte hur den där radiatorn är placerad hos er men jag är övertygad om att du kan få en lååång bänk att baka på, med radiator eller utan.

HEJA!

p.s det ska bli så himla spännande att se hur det blir hos er, det känns lite som om det inte kan bli annat än helt fantastiskt ds.

fiaelia sa...

Jimmix: alla sätt är bra utom de dåliga ju! :)

Emma: erfarenheter är alltid bra, den som påstår annat är knäpp! och bra att ni kunde lösa det genom att ha kvar radiatorn! jag har (natuuurligtvis ;)) redan vänt och vridit på sådana alternativ (eftersom vi kan få skåp och lådor i precis den storlek jag ritar dem), men i vårt lilla kök och med den här planlösningen (som förutom bortfall av radiator faktiskt är den överlägset mest optimala), så går det inte ens att göra en sådan lösning. Det är klart att det GÅR att lösa med lite större budget (byta till ett mindre element, flytta på ett snyggt sätt etc), men vi renoverar mycket för att kunna sälja och då vill man inte kasta ut pengar som man inte får igen (tänker spontant att en röris som ska jiddra med ett gammalt element inte är gratis?). tilläggas ska också att vi sällan har på radiatorerna, ens på vintern. vi bor på mittenvåningen, mitt i huset som är tilläggsisolerat, så jag skulle säga, dock utan att ha några belägg för det, att vi inte skulle sakna elementet om vi tog bort det. men än är inte sista ordet sagt, jag vrider och vänder fortfarande! :)

och det finns som sagt en ganska sträng budget, så hold your horses ang. det där fantastiska... ;)