torsdag 10 mars 2011

Ää

som i ägg*.


* Mannen till mig i morse: - vill du ha ett ägg? och jag bara: - JAAA! det är "ä" idag!
jag är skadad. mycket. skadad. en dag kvar nu. tur.

6 kommentarer:

Linda sa...

jag säger Ä som i ÄGGKOPP jag! Oj vilken fin!!

Marielle sa...

Är det Grön Anna jag ser? Eller bara nån som liknar den? Känner inte igen texten på sidan. Finfin är den i alla fall! Sambon och jag har varsin ärvd uppsättning (mat och kaffe) i förrådet. Dags att ta fram dem ur mörkret när vi flyttar tror jag bestämt! Tack för inspirationen :-)

fiaelia sa...

Linda: hade jag inte de här redan i Hagfors (å andra sidan, hur ofta åt vi ägg tillsammans?)? halva mitt bohag i Hagfors var gamlamormors sommarstugedubletter och de här äggkopparna har jag fått från henne en gång. gillar dem extra mycket just därför.

Marielle: jodå, Grön Anna! just äggkopparna är någon slags jubileumsutgåva från 1979 tror jag (det står 1979 på andra sidan) och när jag var liten tyckte jag att det var hemskt festligt att just mitt födelseår (som inte är 1898) stod på hennes äggkoppar! känns som det dräller en hel del Grön Anna där ute i landets förråd. men fint när två serviser sammanstrålar, tror Grön Anna är på stark frammarsch jag! :)

Anna sa...

Grön Anna!
en hel servis finns hos mor och far.
och jag har någon sorts hatkärlek till den :)

fiaelia sa...

Anna: din namne! :) och mina delar har också åkt lite fram och tillbaka ur förrådet under åren. den är egentligen liiiite för snirklig för min smak, men så har den ju en historia fylld av kärlek. och just nu, när vi bor i ett hus som är ungefär samtida med designen, så tycker jag att de där äggkopparna liksom hör lite hemma. funderar på att plocka upp några tallrikar också...

Emma sa...

Ambitiös var ordet! :)
Har inte sett den där serien förut men jag tycker den är jättefin och ganska vårig! :D Önskar att jag hade någon gammal servis med historia...