fredag 18 mars 2011

bilburen ungdom minus bil (och eventuellt ungdom)

låsa upp en bil. mycket mer komplicerat än vad man skulle kunna tro faktiskt. ganska mycket omöjligt verkar det som, utan att göra våld på den. och hey, det skulle jag kunna göra alldeles själv i ren frustration, så det behöver jag inte betala för thank you very much.

inga lösdrivande biltjuvar som läser den här bloggen som kan ge oss ett handtag?
verkar vara den bästa lösningen just nu.


lite senare: ring aldrig någon i Skåne när du vill ha hjälp, ring Västergötland! älska trevliga västgötar i Trollhättan som hjälper till istället för den skånska "deeet kaaaan vi eeeente gööööuuuuraaaa-attityden" och ring hit och ring dit för vi kan ente hjalpa daj! kunde ringa och vara dryg mot inte mindre än två skåningar (tillfredsställelsen i det, så värt det) och vips, så KAN man visst låsa upp en bil utan att slå sönder den. vem kunde anat? slå sönder lät ju mycket roligare liksom. och dyrare! det är ju naturligtvis MYCKET komplicerat när man inte får använda en hammare, men i mitten på nästa vecka någon gång ska vi visst kunna köra den där bilen. halleluja!

fortfarande intresserad av en biltjuv dock!
känns som att de är snabbare än vilken genomsnittlig skånsk mekaniker som helst.

6 kommentarer:

Pia sa...

Hihi... Råkade låsa in bilnyckeln på en camping vid Skara sommarland nån gång i början på det glada 90-talet. Några minuter senare hade jag minst fem hurtiga inbrottstjuvar som erbjöd sina tjänster. Vips så var vi inne i bilen igen... utan glaskras!

Jossan sa...

Men heligt skräp, här är du ju! Här har du bloggat sedan 2009 utan att jag vetat ett smack! Och fått en bebis! Och skrivit böcker! Och fått el!! Och Biggan har du kvar också!

Hubert sover/springer och leker glatt (läs: jagar tikar) i hundhimlen numera och i hans ställe finns ett stycke kanintax. En rar sak, två äpplen hög.

Himlars så kul att stöta på dig igen! Ska absolut köpa böckerna till syrrans barnbarn (det låter illa va, som att vi vore 70+)

Tjing!

Marielle sa...

Ja, gilla Trollhättan! Dit ska jag flytta om drygt en månad! Vi kör också SAAB som inte går att bryta sig in i... Bra i alla andra fall. När alla nycklar är borta är det synd att man inte har en äldre bild som det räckte med en glasspinne för att öppna ;-)

Anonym sa...

Var tillsammans med en kille som hade lite tvivelaktiga kvällssysselsättningar, innan vi blev tillsammans dock! De kom väl till pass när Fröken Förvirrad lyckades spärra bilstereon genom att envetet slå in fel kod 3 gånger i rad, lite långsammare och tydligare de 2 sista gångerna... men vafan hjälpte det när det var del kod? Han lyckades plocka ur den ur bilen och koda av den fort som tusans i alla fall! Ganska praktiskt.
Tror han bor i Sundsvall nu. Mot en bussbiljett kanske han kommer ner och låser upp bilen...

Anonym sa...

Såg dina fina böcker på DesignTorget på Götgatan idag!

Anonym sa...

Men sluta! Vad smyg jag blir på alla ställen du letat hjälp på.
Hade en gång en låssmedsvän. En duktig en men har han inte kvar i bekantskapskretsen. Men så mycket vet jag att inte fasen behöver man slå sönder. Gamla bilar går att mecka upp, och nyare än lättare.

Hoppas du hittar dej en kunnigare billtjuv alternativt låssmed!

Kram